Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремъка не се върти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремъка не се върти

Здравейте,

Бях изън града, карах колата с около 20 км/ч по един черен път, светна лампичката на компютъра (приличаща на свещ) и колата изгасна.

Пробвах да я запаля 3-4 пъти, нищо! Чуваше се, че нещо се върти, но само пристъргваше.

После един пич, мина пробвахме пак и каза, че ремъка не се върти.

Закарахме я с пътна помощ в сервиза и майстора каза, че е много вероятно да има счупени клапани.

Може ли някой да обясни, какво е станало, какви са последствията и колко горе-долу ще струва ремонта?

Благодаря ви предварително!
    ALFA 145 1.4 TS - ex
    ALFA 156 1.9 JTD

Колега,максималния брой клапани,които може да си изкривил са 4 !Разбира се има и изключения,но както го описваш може и да са по-малко.Ще трябва да смениш рмък,ролки,гарнитура на главата,както и ремонта и.В общ технически раздел има теми със сервизите,както и цените на частите!
    Успех
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

А двигателя трябва ли да се разглобява, за да се провери колко са изкривените клапани?

И още един, може би тъп въпрос, като се сменят тези части, дали ще си работи нормално колата?
      ALFA 145 1.4 TS - ex
      ALFA 156 1.9 JTD

Comment

Сваля се само главата и ремонта не е особено тежък.Всъщност без гарнитурата и клапаните си е едно обикновенно обслужване,което е трябвало да го направиш!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Колега,максималния брой клапани,които може да си изкривил са 4 !Разбира се има и изключения,но както го описваш може и да са по-малко.Ще трябва да смениш рмък,ролки,гарнитура на главата,както и ремонта и.В общ технически раздел има теми със сервизите,както и цените на частите!
          Успех
          Обясни как макс може да са 4 клапана, че ми стана интересно.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

И на мен ми стана интересно.. + това не се знае дали няма да има изненади и по бутала.
            Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
            Fiat Brava JTD

Comment

"Доктора" пък постави диагноза мин 5 клапана по телефона, когато му се обадих да се гласи за ремонт. И на мен ми стана интересно как го изчисли...
              ALFA 145 1.4 TS - ex
              ALFA 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от xymax Покажи съобщение
                "Доктора" пък постави диагноза мин 5 клапана по телефона, когато му се обадих да се гласи за ремонт. И на мен ми стана интересно как го изчисли...
                Аз пък почувствах че са 3 клапана .
                шегата на страна,но на мен лично мисе случи на такъв двигател да няма и един ударен клапан,а по ангренажния ремък нямаше и един зъб.Беше станал като пистов.Така че няма да ви коства нищо със една проба,освен 15-ина минутки.
                Успех и късмет.
                Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Казах 4,защото това е средния резултат от подобни простотии.Както казах,може и да са по-малко.Има положение,както посочи Xtrime7,при което да не се удари нито един.Никой не може да каже точно колко ще са.Просто си спамим!

Comment

Xtrime7,

Как се тества дали има счупени клапани? Да купя направо комплекта ангренажен ремък ли?
                    ALFA 145 1.4 TS - ex
                    ALFA 156 1.9 JTD

Comment

За да не се върти ремъка, сигурно шайбата на коляновия вал се е развила... whitepower мина през тоя ремонт на неговия тс и бяха ударени всичкоте 8 изпускателни клапана!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                        За да не се върти ремъка, сигурно шайбата на коляновия вал се е развила... whitepower мина през тоя ремонт на неговия тс и бяха ударени всичкоте 8 изпускателни клапана!
                        или се е скъсал ремъка
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от xymax Покажи съобщение
                          Xtrime7,

Как се тества дали има счупени клапани? Да купя направо комплекта ангренажен ремък ли?
                          Да,купи го и майстора си знае работата.Нищо не губиш,а пък можеш и късмет да извадиш.
                          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

1.6 ТС
                            прескочи зъб на ангренажния и изкривих и 8те смукателни.
                            145 1.6TS '97

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                              Да,купи го и майстора си знае работата.Нищо не губиш,а пък можеш и късмет да извадиш.
                              Абе какви са тия идей дето давате на човека? Как така, ще му се е прецакал ремука или се е скъсал, вие му казвате да слага нов, само да пробва дали му има нещо (това евентуално се пробва на ръка). Ако му има дори и малка повреда, работата може да стане много по-дебела. При някаъв подобен проблем с ангренаша, винаги се отваря главата, за да може да си сигурен, че всичко е изрядно, а не на принципа "проба, грешка", че незнам дали някой може да му извади на пича 2000лв. после да му плати ремонта, заради подобен съвет.

Колега, най-добре си отиди на майстор, да отвори мотора и да види какво е положението, не се хвърляй в допълнителни усложнения и разхищения на пари, и нерви. Успех и дано да е нещо дребно

П.П. Най-малкото е,че от вуртенето на място на стартер, със сигурност си изкривил нещо, защото все някой клапан е останал отворен, така че не си прави експерименти ами ходи да го види човек който си разбира от работата
                              Last edited by D-I-V-A-K-A; d.m.y г., 00:20.
                              Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Working...
                              X